söndag 19 augusti 2007

En bra lördag på slottet


Förutom att jag, Mia och Mattias var förbi Invalidkyrkogården (se nedan) i går så besökte vi också Ulriksdals slott, dit vi till slut kom fram. Det var inte så mycket folk där och det låg en stämning av höst i luften. Vårt första stopp var Orangeriet, där jag köpte Ulriksdalsservetter som en present till Petra, som jag skulle på middag hos på kvällen.

Vi beundrade de vackra blomkrukorna och det kungliga memospel som gick att köpa, och tittade på de fula nyckelringarna med små kungakronor på. Mia ville köpa memospelet till Mattias, för att han verkligen inte skulle uppskatta det. Jag häcklade nyckelringarna. Den pimpinetta expediten med chic scarf runt halsen såg ut som att hon tyckte vi var jätteknäppa. Och okej lite lite. Men då har man inte varit med om mycket här i världen.

Efter besöket i Orangeriet gick vi till det närbelägna fiket. Och hör och häpna, tror du inte att den avgående folkpartiledaren Lars Leijonborg och Stockholms borgarråd Lotta Edholm också dök upp där! Med diskret livvakt och allt. Mer intrikat information om Lars Leijonborg kommer i nästa inlägg.

Ja, sen vandrade vi i parken och upptäckte några vackra blomstergårdar som fick oss att tänka på skuttande 1700-talsmänniskor i krinoliner och silkiga kortbyxor. Vi hittade också några vackra skulpturer av män i höftskynken, vilka höll i skulpterade fiskenät vid en fin liten bro. Mycket värt ett besök!

Nu får det räcka med ord. Ta i stället en titt på bildcollaget från vår utflykt i Ulriksdals slottsträdgård.

Inga kommentarer: