söndag 7 oktober 2007

Kultursöndag


Skulle se Sommaren med Monica på Filmhuset, där de haft festivalen Länge leve Bergman! hela helgen. Gratis film, föredrag och utställningar om Bergman för folket. Underbart. Jag snajdade på mig mina nya svarta satinbrallor och gav mig av. Gå gå gå till Filmhuset från Karlaplan, det är ganska långt. När jag kom fram fick jag veta att filmen visades på Sturebion, inte på Filmhuset. Det var fem minuter före start, så jag hade inte en chans. Inget annat kul var det på Filmhuset just då heller. Jag satte mig på en bänk och tjurade ett tag.

Sen reste jag mig och promenerade till Moderna Museet i stället, för att kolla på Olle Baertling-utställningen. Gillade den, trots att hans konst egentligen borde vara rätt trist med sina evinnerliga trianglar och skrikiga färger. Synd att jag inte köpte med mig ett vykort. Kollade på Lars Thunbjörks foton i källaren också. Jag gillar hans bilder, men i dag tilltalade mig Olle Baertling mer.

Konstigt. Det var inte ens färger jag tycker om. Det var mintgrönt, lila, ärtgrönt, orange och svart mest. Det kan vara ytan som spelar roll, storleken på utställningahallen med målningarna, och målningarnas storlek. Utställningslokalen i källaren är inte alls lika inbjudande och visar inte upp konsten lika maffigt och självständigt som stora hallen på entréplan.

På bilden syns Olle Baertlings förslag till skulptur på Sergels torg, högre än själva skraporna. Aldrig genomförd.

Inga kommentarer: