tisdag 3 februari 2009

Akta er småkatter

Klicka på bilden så får du se hur jag har tänkt mig att jag ska fördriva mina dagar som sjukskriven framöver. Detta passar en retsam storasyster som jag perfekt. Mina småsyskon finns inte på retavstånd längre. Det gör däremot Råttan och Räven.

Fler tips på hur du kan irritera din katt på ett trevligt sätt finns på The Mean Kitty.

En timme senare
Nu har jag testat på Råttan och Räven. Först Råttan för han är mest cocky. MEN han gillar inte att bli kliad på ryggen. Obs lek kvittoleken enbart med katter som uppskattar ryggkli! Råttan såg jättestörd ut, sen nappade han raskt åt sig kvittot från ryggen, hoppade iväg och stirrade på mig med en mycket förvånad och förnärmad blick som sa typ "Hur kunde du göra så mot mig?!" Jag kände mig ganska taskig.

Men en stund senare höll jag mig ändå inte för god för att testa även på Räven. Han är en mespropp men gillar att bli kliad på ryggen. Mycket. Han blev till och med så glad för ryggkliet att när jag släppt honom och kvittot satt fast på ryggen så låg han bara kvar och åmade sig och ville ha mer gossekliande. Ah, jag får nog gå över till att testa de andra tricken för att irritera katterna i stället.




(Ursäkta den smått kattpornografiska bilden. Han leker och då kan det bli så.)

1 kommentar:

Lova sa...

Svarar här så du ser det ;-)
Klöspelaren du kommenterade är fantastiskt bra! Jag gillar dels att den är neutral och stilren, men det bästa enligt mig är att det inte är något stopp på vägen om katterna vill klättra hela vägen upp (vilket de vill) så de får superbra motion av det!
Receptet lyder:
1 st orange avloppsrör
1 st bit sissalmatta (köpt på byggvarubutik)
1 st limpistol med tillhörande lim
en gnutta händighet och gärna två par händer

Röret kapas till lagom längd och sissalmattan limmas på med limpistolen. Mattan vi köpte har gummerad baksida vilket kändes som ett plus, det var lätt att få den tight. Hur man väljer att fästa den beror lite på vilket sammanhang den sitter i, men jag har kört på att dels kila in den mellan tak och vägg och sedan en konsol i en hylla.
Såhär såg orginalställningen ut:
http://i87.photobucket.com/albums/k121/Scillas/Katter/DSC02691.jpg