söndag 27 april 2008

Djurungar och andra djur

I dag firade vi min lillebrors 23-årsdag med ett besök på Skansen. Där var det fullt av djurungar. Jag var ganska stressad och arg innan vi kom dit, men så fort jag fick syn på lemurerna i sin bur vid akvariet försvann det totalt. Efter det var jag helt absorberad av alla fina djur, från killingar till björnar. Skansen är som ett lyckopiller för mig.

Killingbråk. Den här hagen var full av killingar som for runt och lät som påfåglar. Ett långt utdraget jamande följt av ett pipigt bräk. Killingar hoppar som leksakshundar, rakt upp.

Ett litet lamm sover och ett litet lamm betar. Så litet att navelsträngen hänger kvar under magen!

Mam klappar kossamu. Kon är ett av mina favoritdjur. I och för sig är alla djur på sätt och vis mina favoritdjur, men kor har en särskild plats i hjärtat. Ganska mycket för att många ser dem som korkade och menlösa. Det är de inte! Kor är (oftast) snälla, lugna och väldigt fina djur. Puss ko-fina!

Säl solar. Säl mycket söt med flappflapplabbar och skrynklig hals.

Björnefight.

Kolla in de små björnrumporna, med korvsvansar på!

Mamma björn och lilla björn. Titta på lilla björns tassar. Titta bara! Awwwwww!

Vildsvinskulting bråkar med morsan genom att bolla med hennes bakben när hon ligger och försöker sova i godan ro. Morsan gav ungen på tasken nån minut senare.

Lodjurstjej slickar sig om nosen efter att ha slickat på en stor röd köttbit. Hon och hennes pappa ska till USA i vår, sa en tant till mamma. Då kommer det några nya lodjur till Skansen. Ha det så bra i USA lodjurstjejen med de stora mjuka (riviga) tassarna!

Järven skumpar runt i sitt hägn. En stund vilade hon sig på rygg i solskenet med tassarna i vädret.

Inga kommentarer: