söndag 5 juli 2009

All n my grill

I dag fyller jag 35. Mia, Sara och Åsa tog saken i egna händer och kom hit med en alldeles skinande ny och mintgrön Webergrill! Vi grillade lax, halloumi och grönsaker som vi åt med en annorlunda potatissallad från Viktväktarna. Tro Fan men den var faktiskt god. Recept nedan.

Sen grillade vi mashmallows som Åsa tagit med. Nu är det mashmallowsmet på den mintgröna grillen. Som om inte det gjort oss tillräckligt sockerstinna åt vi en rosig och supergod Pavlova med frostade rosenblad som jag snott på en kommunal buske. Min granne gick förbi och bröstade upp sig, försökte gå lite manligare vid åsynen av alla brudar.

Rosig Pavlovatårta
(från Elle, nr 7 2009)

4 äggvitor
1 tsk ättiksprit
2 dl socker
1 mak rosenvatten
1 tsk maizena majsstärkelse
Några droppar röd karamellfärg

Garnering:
3 dl vispgrädde
3 dl hallon

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna i en torr, ren skål till ett hårt skum. Tillsätt ättiksperiten. Blanda sockret och Maizenamjölet. Vänd ner äggvitorna utan att röra för mycket. Tillsätt rosenvattnet och karamellfärgen. Bred ut smeten i en välsmord form med löstagbar botten. Grädda i ugnen i ca 1, 5 timme. Ta ut och låt svalna innan du lossar formen. Lägg marängbotten på ett fat. Vispa grädden och lägg den på marängen. Lägg hallonen på toppen. Garnera med frostade rosenblad.

Frostade rosenblad:
1-4 rosor
1 äggvita
Ca 1 dl socker

Skölj rosen. Plocka av bladen och låt dem torka. Vispa äggvitan lätt. Häll sockret i en annan skål. Doppa rosenbladen i först äggvitan, sen sockret. Låt torka.

Annorlunda potatisssallad
(från www.matklubben.se)

1,5 liter kokt kall potatis
Ruccolablad efter önskemål
5 soltorkade tomater
10 valnötter
20 g parmesanost (ej riven)

Dressing:
2 msk olja
1 msk balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
3 krm svartpeppar
1 tsk salt

Lägg tomaterna i blöt (om du inte använder marinerade tomater). Skär potatisen i bitar. Lägg dem i skål och blanda ner ruccola. Strimla tomaterna och rör ned.

Blanda olja vinäger, senap, salt och peppar. Häll över salladen.

Grovhacka valnötterna och rör ner. Hyvla eller grovriv osten och rör försiktit ner i salladen.

Klart!

1 kommentar:

Guely of Sweden sa...

I guess it's never too late. So HAPPY BIRTHDAY STINA!!! :)