torsdag 9 juli 2009

I väst är det rägn och i nord nordlig vind.


Mina journalistdrömmar började tydligen tidigare än jag minns själv. Mamma hittade en massa gamla teckningar jag gjort hos mormor och morfar, när hon var i deras gamla hus och rensade upp förra helgen. Bland teckningarna finns bland annat ett slags manus till en nyhetsrapport med väder. Varifrån jag fått innehållet har jag ingen aning om, men det blir allt mer fantasifullt mot slutet. Parenteserna är mina vuxna kommentarer. Håll till godo med Stinas nyhetsrapport från nån gång i (troligen) mitten av 1980-talet:

"Påven i polen är där och hälsar på. Folk går i långa rader och alla vill se en skymt av honnom. Men de ser inte rigtigt glada ut. För en mängd soldater sår vid vägen som folket paserar. Soldaterna tar sonna som druckit sprit och alkohol. De förhörs sedan i rådhuset.

I Älvkarleby var det fallens dag i går det var 5000 mäniskor där folk tågar där förbi en massa millitärer som står där. I går bestämde länstyrelsen att det skulle byggas ett nytt kontor i Stockholm.

Kungen och Drottning Silvia har varit på besök i Mora.

I förrgår var det Vasalopp från Åre till Garsås (byn i Dalarna där min mamma bodde) altså fick åkarna åka 100 mill på 3 dar. Segraren blev J.H (min pappa) och P.A (min lillebrors pappa) och Damernas blev det 2 syck som i härrarnas det var G.H (min mamma) och S.P (pappas dåvarande sambo). Slut med Rapport hej då.

FREDAG LÖRDAG OCH SÖNDAG
I Östergötland är det stor brandfara som ni ser. I väst är det rägn och i nord nordlig vind.
Adjö."

1 kommentar:

Guely of Sweden sa...

It's always funny to see ourselves in the distance of time.This one was sweet. But think if we could get a glance of our stuff from the future as well, from a special big magic box.Think what you could find!(Or i dunno sometimes is better don't mess with the future...)