fredag 1 maj 2009

Budget on my mind

Som sjukskriven har jag inte särskilt gott om pengar. Jag ser mig vanligtvis som något av en shopaholic, men lika inlevelsefullt som jag kan gå in för att shoppa kämpar jag nu för att spara på slantarna. Sparandet har nästan blivit något av en hobby.

  • Jag sparar alla kvitton och för kassabok för att se vart pengarna tar vägen.
  • Jag gör månadsbudget för att pengarna inte ska ta slut innan månaden är slut.
  • Jag handlar all frukt och alla grönsaker hos torgstånden i Skärholmen där det kan vara så mycket som fyra gånger billigare än på Konsum.
  • Jag har till och med varit på möte hos Aktiespararna för att lära mig hur jag sparar i aktier och förbättrar min pension. Inte för att jag räknar med att vara sjukskriven till pensionen utan som en förlängning av ett nyvaknat ekonomiintresse (hur långvarigt det blir får vi se...).

Senast i budgettävlingen med mig själv åkte jag till Ikea för att köpa en billig shoppingvagn (149 kr med Familykort). 149 kronor är numera en ganska stor kostnad för mig, men jag ser det som en investering. Jag ska nämligen månadshandla på Coop Forum som öppnat knappt två kilometer från mitt hem. Det är klart billigare där än på mitt vanliga Konsum. Kattsanden är 20 kronor billigare! Det finns fryst lax i fyra portioner för 29,90! Jag köpte en stor billig Goudaost som jag ska riva och frysa in. På köpet fick jag en nästan fyra kilometer lång promenad - halva vägen med full shoppingvagn.

I dag var jag på NK. När jag sneddade genom husgerådsavdelningen tittade jag bort för att inte bli frestad. Jag kände hur varorna lockade och pockade och skrek att bara nåt litet vore väl trevligt, det kan ju inte skada. "Man måste ju handla nåt", som Mia brukar säga. Men jag höll tappert stånd och tog mig upp till strumpavdekningen där jag lyckades snika till mig ett tillgodokvitto för ett par strumpor som gått sönder från den otrevliga strumptanten. Men det är en annan historia.

Inga kommentarer: