söndag 31 maj 2009

Blödig moster

I går handlade jag presenter till min syster och hennes man och deras bäbis som föds när som helst. Som du vet har jag ont om pengar just nu: snålar, gör budget och handlar frukten i Skärholmens centrum. 600 kronor på babypresenter ingår inte i budget.

Men när jag för första gången steg in på Åhléns babyavdelning (i källaren bredvid Hemköp - hade absolut ingen aning innan jag frågade i infodesken) blev nånting alldeles mjukt i mig och jag kunde inte tänka nåt annat än att min systers bäbis måste ha det bästa. Inget annat än det bästa, och helst allt. Nu. Förnuftet halkade bort nånstans till lillhjärnan och hela jag förvandlades till en mjuk blödig moster med ett syfte: allt för bäbisen.

I dag har min systers bästa vän fixat en baby shower för henne. För den som inte vet är en baby shower en amerikansk företeelse där kvinnliga släktingar och vänner firar den blivande mamman med mat, bäbispresenter och mycket gullegull. Inte min grej, men min systers, och vill hon så kommer jag. Har varit nervös för gulliga lekar och tjejmys i ett par månader nu, men det ska nog gå bra att leka Gissa barnets namn, Gissa barnets födelsetid, Gissa barnets längd och vikt och hårfärg i ett par timmar. Jag föreslog att vi skulle leka en lek där man fyllde blöjor med bajsliknande efterrätter och äta upp det, men det röstades ner.

Jag har så många presenter att jag måste ta min shoppingvagn för att få med dem. Om det ska fortsätta så här kommer bäbisen få se sin moster gråtande när vi ses för första gången.

1 kommentar:

Martina sa...

Hur kunde de rösta ner ett sånt bra förslag???