lördag 26 juli 2008

Italienskt djurpotpurri

Det sprang runt en massa lösa hundar i Alghero. Konstigt nog såg nästan alla välskötta och välmående ut. Vi gissade att de har nån som tar hand om dem och ger dem mat, men som låter dem kuta runt och ta det soft under dagarna. Hundarna var snälla och höll mest på med sina egna grejer, som att gräva, pinka på träd och i gropar på stranden, sova, heja på andra hundar och så. De såg glada och fria ut, sprang med lätta steg så som hundar gör när de sluppit från koppel och stängsel.

Katterna i Alghero såg uschligare ut. En brukade kissa i vår port och en granntant sa att vi skulle stänga den ute eftersom det fanns en samlingsplats där katter kunde få mat. Det syntes och märktes dock att katterna inte var så välskötta som hundarna. De var mer avvaktande och rädda som vilddjur.


Det här ser kanske ut som en bild på Mia men hon är bara en ursäkt för att få en bild på hunden i bakgrunden. Det var en skojig vovve som ofta hängde utanför det här huset och hälsade på folk och andra hundar. En kväll smet han ut när han såg en annan hund fast man såg att han visste att han inte fick. Sen kom det en tjej och ropade på honom och han gick fram mot henne flera gånger bara för att sen vända om och hukande smita iväg åt andra hållet igen. Han ville verkligen inte in men visade med hela kroppen att han visste att han inte gjorde som han borde.

En mörk kass bild på nåt som såg väldigt gulligt ut men som vid en närmare blick var rätt hemskt. En vuxen apatisk schäfer är fastbunden vid en liten, liten valp (den mörka klumpen med lysögon) och en vild gul kattunge (har hoppat ur bild). De var på strandpromenaden med ett alkispar varje kväll. Paret spelade gitarr och tiggde pengar i en hundmatskål.

Finn tre katter. Katterna hade ett tillhåll på stranden. Det var rätt sunkigt där. M påstod att han hittade en kanyl, men det kan ha varit för att få mig och Mia att gå därifrån.

Tror katten hypnotiserade mig här. Vaknade nästa dag på stranden och hade bara vaga minnesbilder av talande katter.

Två döda katter på en byggarbetsplats!?

Jag kände mig tvungen att göra lite pipande musljud uppe på muren där jag stod. Då rörde de på huvudet. De låg bara mitt på planen och slaggade. Skönt!

Inga kommentarer: